Kilpailukutsu lavahumpan SM-kilpailuihin 29.6.2019

Kilpailukutsu

Suomen lavatanssicup 2019 3. osakilpailu Lavahumppa SM Liperissä lauantaina 29.6.2019 keskuskoululla yläasteen salissa Koulutie 2

Aikataulu:

9.00–10.00 ilmoittautuminen kisapaikalla

9.30 Lämmittelymusiikki soi

9.45 uamukankeuven poisto

10.00 tuomaripalaveri

10.30 kilpailut alkavat (karsinnat ja semifinaalit)

n.14.00 finaalit Palkintojen jako finaaleiden päätyttyä

Kilpailulajit ja – sarjat

LAVAHUMPPA SM (cup laji) lisälajina: Lavatanssikimara – ”tanssi mitä kuulet”

Sarjat:

Humpassa: avoin, nuorikot, 100-sarja, seniorit, uudet kisaajat

Lavatanssikimara: avoin, 100-sarja sekä uudet kisaajat

Tanssijärjestys:

Humppa: 100-sarja, uudet kisaajat, nuorikot, seniorit, avoin

Lavatanssikimara: 100-sarja, uudet kisaajat, avoin

Finaaleissa tanssitaan järjestyksessä Lavatanssikimara ja humppa (sarjat samassa järjestyksessä kuin semifinaalivaiheessa)

Lavatanssikimaran esittely: Jokaiselle erälle soitetaan kolme eri kappaletta tanssilavoilla soitettavien tanssilajien joukosta. Jokaiselle erälle soitetaan eri kappaleet, mutta tanssilajit pysyvät samana saman sarjan erille. Musiikin nopeus on myös samankaltainen jokaiselle saman sarjan erälle. Sarjojen välillä, samoin kuin lavatanssikimaran eri vaiheissa, tanssilajit vaihtuvat tanssilavoilla tanssittavat lajit huomioiden. Tanssijat päättävät miten kuhunkin musiikkiin tanssivat. Tanssityylin on kuitenkin sovelluttava lavatansseihin. Lavatanssikimarassa ei soiteta polkka, masurkka ja sambamusiikkia. Pistelasku: tuomarit arvioivat jokaisen kappaleen erikseen, ja kolmen tanssin jälkeen merkitsevät yhden yhteisen arvion tansseista. Tämä kokonaisarvosana menee tuloslaskentaan. Kokonaisarvion perusteella ratkeaa jatkoon menevät parit ja lopulta voittajat. Tuomarit antavat joka vaiheessa sijoituspisteitä täysinä numeroina.

 Kilpailupaikalla on kahvi- ja ruokapalvelut, sekä Alemanan tanssikenkä ja - vaatemyyntiä. Kisalattia on puuparkettia. Tiloista löytyy useampi pukuhuone miehille ja naisille, joissa osassa on suihkut. Osa pukuhuonetiloista on hajusteettomia. Silitysrauta ja – lauta mahdollisuus on paikan päällä. Salissa on nouseva katsomo, jonka yläosaan tulee videointipaikat.

Ilmoittautuminen ennakkoon Kirsi Viitanen tangokirsi@gmail.com viimeistään maanantaina 24.6.2019 ja tiedustelut kisajärjestelyistä Pirjo Kettunen 040-7646607 (kia.mummi@luukku.com tai tanssi@lilat.com) Ennakkoon ilmoittautuneille maksu 30€/kilpailija ja kisapaikalla 35€/kilpailija. Jos osallistut vain lisälajina olevaan lavatanssikimaraan, osallistumismaksu on 15€ (sama hinta ennakkoon ilmoittautuessa kuin paikan päällä). Lisälajissa saman parin kanssa voi osallistua vain yhteen sarjaan. Ennakkoilmoittautumista suositellaan. Ennakkoon ilmoittautuneille tiedoksi, että esteen sattuessa ilmoittakaa peruuntuminen tekstiviestillä numeroon 050 5975888. Pääsylippu katsojille 5€. Kaikki maksut käteisellä. Kilpailun järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita eikä muitakaan tapahtumaan saapuneita ja osallistuneita henkilöitä.

Tapahtumapaikan iso parkkialue on asfaltoitu ja siitä puuttuu kesäaikana sähköt. Iltatanssit Liperin lavalla tanssittaa Love & Aki Samuli.

Majoitusvaihtoehtoja Liperissä: https://www.liperi.fi//majoitus

Sarjat ja säännöt: Avoin: Kaikille avoin sarja. Erikoissarjoja ovat: Uudet Kisaajat, Nuorikot, 100 sarja ja Seniorit.  Uudet Kisaajat sarjassa ei ole ikärajoituksia.  Ikäsarjoissa kilpailevien parien ikärajaehtojen on täytyttävä ennen 1.1.2019  Sama kilpailupari saa osallistua oman erikoissarjansa lisäksi ainoastaan avoimeen sarjaan.  Kilpailupari ei voi saman vuoden aikana vaihtaa erikoissarjasta toiseen, vaan ensimmäinen käyty kilpailu ratkaisee missä erikoissarjassa pari loppuvuoden kilpailee.  Eri kilpailuparin kanssa voi osallistua myös muihin sarjoihin lisämaksusta (edellä mainituin rajoituksin). Uudet Kisaajat : Aloittelevien kilpailijoiden sarja, ei ikärajoituksia.  Kumpikaan kilpailuparin osapuoli ei ole ennen vuotta 2019 osallistunut julkisiin (=tulokset julkaistu) paritanssikilpailuihin (poikkeus: kts. seuraava kohta).  Kilpailupari saa jatkaa kisaamista Uusissa Kisaajissa vielä aloitusvuotta seuraavan vuoden, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:  Kilpailupari ei sijoitu aloitusvuonna cup-taulukossa 3 parhaan joukkoon.  Kilpailupari (tai kilpailuparin kumpikaan osapuoli) ei myöskään ole voittanut ainuttakaan Uusien Kisaajien cup-osakilpailua aloitusvuonna.  Tanssinohjaajat ja – opettajat eivät saa osallistua tähän sarjaan.  Saman vuoden aikana voi osallistua myös toisen parin kanssa Uusiin Kisaajiin, jos muut ehdot täyttyvät. Suomen Lavatanssi Cupin nimeämällä kilpailunjohtajalla on ylin päätäntävalta osallistumisoikeudesta. Nuorikot : Parin yhteisikä ei saa ylittää 100 vuotta.  Poikkeus edelliseen sääntöön: Pari, jonka osallistumisen ikäehdot estävät muihin ikäsarjoihin, voi osallistua nuorikot sarjaan, vaikka yhteisikä ylittää 100 vuotta, miehen täytyy kuitenkin olla alle 50 vuotta. 100 sarja. Parin yhteisikä vähintään 100 vuotta ja mies vähintään 50 vuotta. Seniorit: Parin yhteisikä vähintään 120 vuotta ja mies vähintään 60 vuotta.

OSALLISTUMISOIKEUDEN RAJOITUKSET  Henkilö joka on valinnut kisamusiikin, ei saa osallistua kyseiseen kilpailuun.  Henkilö joka on toiminut julkisten amatööri tanssikilpailujen tuomaritehtävissä, ei saa samana vuonna osallistua mihinkään Suomen Lavatanssi Cupiin kuuluvaan kilpailuun, ei edes cupin ulkopuolella olevaan lajiin.  Kilpailija ei saa osallistua kilpailuun, jossa hänen sarjaansa tuomaroi samassa taloudessa asuva henkilö. Ja sama kääntäen: Tuomarina toimiva henkilö ei saa tuomaroida samassa taloudessa asuvan kilpailijan sarjaa.

YLEISTÄ CUP-KILPAILUISTA 

Suomen Lavatanssi Cup sisältää 6 osakilpailua, joista kilpailevat parit saavat cup-pisteitä. Jokainen cup-laji lasketaan erikseen mukaan cupin kokonaispisteisiin.  Kaikki kilpailuparin saamat cup-pisteet lasketaan mukaan cupin kokonaispisteisiin.  Parin osapuolten on oltava eri sukupuolta.  Kilpailun järjestäjät julkaisevat tarkan kilpailuinfon viimeistään 1,5 kk ennen kyseistä tapahtumaa.  Jokaisessa cup-kilpailussa kilpailijat voivat halutessaan antaa palautetta ja lähettää palautteen sähköpostilla osoitteeseen tangokirsi@gmail.com.  Kilpailun osallistumisoikeuteen liittyvät protestit on tehtävä tulospalveluun viimeistään kilpailupäivän aikana ennen finaalien alkua.  Muut kilpailuun liittyvät protestit on tehtävä tulospalveluun välittömästi rikkeen tapahduttua, mutta kuitenkin viimeistään ennen palkintojen jakoa.  Kilpailuissa käytetään pääsääntöisesti tanssilavoilla soitettavaa ja tanssittavaa musiikkia.

TUOMARISTO : Cup-kilpailujen tuomaristossa on 7 jäsentä.  Tuomarietiketin mukaisesti tuomarit eivät kommentoi tai valmenna kilpailupareja kesken kilpailun. 

 ARVOSTELUPERUSTEENA on lavaetiketti: Kilpailupari tanssii toisilleen, lavatanssi sääntöjä kunnioittaen, kulloinkin soivaan musiikkiin kilpailtavalle lajille ominaisesti ja ottaen huomioon myös muut tanssijat. Tanssille ei ole muita sääntöjä tai rajoituksia.

 Tuomarina toimimisen esteet: Tuomari on kilpaillut tai kilpailee julkisissa amatööri tanssikilpailuissa samana vuonna, tai samassa taloudessa asuva kilpailee tuomittavassa sarjassa.  Päätuomarilla on, muiden tuomareiden mielipide huomioiden, oikeus ja velvollisuus vaihtaa soitettava musiikkikappale, jos se ei vastaa kilpailtavaa tanssilajia. Tarkemmat cupsäännöt sivuilla www.suomenlavatanssicup.com

Järjestäjät: Liperin lavatanssijat – LiLat ry (www.lilat.com) yhteistyössä Suomen Lavatanssi Yhdistys ry:n kanssa (www.suomenlavatanssicup.com)

Tule mukaan Liperin lavatanssijoiden 12. lavahumpan SM - kilpailuihin.

 

Tulevat tapahtumat

25.02.24 15:00 - 17:00 Alkeisjatko, jive, Paloaukean koulu, keltainen sali, Patteristontie 12 E, Ylämylly
26.02.24 18:45 - 20:30 Konkarit, jive, Liperin koulu, pieni sali, Koulutie 2,Liperi
28.02.24 17:00 - 18:30 Senioritanssi, Yhteisötalo, Opintie 2,Liperi
28.02.24 18:45 - 20:15 Alkeet, masurkka, Yhteisötalo, Opintie 2, Liperi
03.03.24 15:00 - 17:00 TALVILOMA
04.03.24 18:45 - 20:15 TALVILOMA
06.03.24 17:00 - 18:30 TALVILOMA